Ze všech surovin vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout, nejlépe přes noc.
Na vále pak vykrajujeme tvary, které upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Po upečení slepujeme marmeládou.
Suroviny:
250g pohankové mouky
130g másla
100g moučkového cukru
2 žloutky
1 lžíce domácího vanilkového cukru
citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu
Pikantní džem na slepení (nejlépe rybízový)
Perex:
Linecké patří v mnoha domácnostech k tradičnímu vánočnímu cukroví, které nesmí na stole chybět. Zkuste si jej letos udělat trošku jinak a to z pohankové mouky
Alergeny rozšířené:
Perex doporučujeme:
Linecké patří v mnoha domácnostech k tradičnímu vánočnímu cukroví, které nesmí na stole chybět. Zkuste si jej letos udělat trošku jinak a to z pohankové mouky
Perex titulka:
Linecké patří v mnoha domácnostech k tradičnímu vánočnímu cukroví, které nesmí na stole chybět. Zkuste si jej letos udělat trošku jinak a to z pohankové mouky
Perex upoutávka:
Linecké patří v mnoha domácnostech k tradičnímu vánočnímu cukroví, které nesmí na stole chybět. Zkuste si jej letos udělat trošku jinak a to z pohankové mouky