Do hrnce nasypeme rýži, přidáme 1 dl mléka a za stálého míchání vaříme. Další naběračku mléka přidáme až ve chvíli, kdy se všechno mléko v hrnci vstřebá.
Vaříme, dokud není rýže měkká a všechno mléko spotřebované. Osladíme. Uvařenou rýži dáme vychladit do lednice.
Kokosová rýže s jahodami a malinami
Omyté ovoce lehce rozmačkáme, promícháme s jemně nasekanými lístky máty a ozdobíme jim vychlazenou rýži. Podáváme studené.
Suroviny:
2,5 dl kokosového mléka
2 dl rýžového mléka
100 g kulatozrnné rýže na rizotto (Arborio, Carnaroli)
50 g třtinového cukru
hrst čerstvých jahod
snítka čerstvé máty
hrst čerstvých malin
Obrázek:
Perex:
Připravte si rychlý a především lehký dezert, který vás příjemně osvěží, a to nejen v letních vedrech! Tuto sladkost si mohou dopřát jak lidé s celiakií, tak intolerancí laktózy, jelikož je použito rýžové a kokosové mléko
Alergeny rozšířené:
Perex titulka:
Připravte si rychlý a především lehký dezert, který vás příjemně osvěží, a to nejen v letních vedrech! Tuto sladkost si mohou dopřát jak lidé s celiakií, tak intolerancí laktózy, jelikož je použito rýžové a kokosové mléko
Perex upoutávka:
Připravte si rychlý a především lehký dezert, který vás příjemně osvěží, a to nejen v letních vedrech. Recept je bezlepkový, bez laktózy a kaseinu. Vyzkoušejte, stojí to za to!