Omytá rajčátka a listy ledového salátu nakrájíme na malé kousky, přidáme nadrobno nasekanou cibulku a zasypeme většími kousky balkánského sýra. Zakapeme olejem, kapkou octa, špetkou cukru a soli.
Na závěr posypeme bazalkou. Sýr sám o sobě je slanější, proto není nutné dosolovat. Podávat můžeme bez pečiva nebo například s grahamovým rohlíkem (dle možností individuální diety).
Jarní salát s cherry rajčátky a balkánským sýrem
Tipy na závěr
- kdo nemá rád mírně slanější balkánský sýr, může použít vejce natvrdo
- místo bazalky lze použít čerstvou petrželku
Doporučení
Nezapomeňte všechny zeleninové saláty alespoň pokapat kvalitním rostlinným olejem, aby se všechny přítomné vitaminy A, D, E nebo K mohly rozpustit v oleji, jinak by je tělo nemohlo využít.
Suroviny:
6 cherry rajčátek
3-4 listy ledového salátu
1 malá cibulka (nejlépe jarní)
50 g balkánského sýru
olivový olej
ocet
cukr
bazalka
Obrázek:
Perex:
Zeleniny a zeleninových salátů není nikdy dost. Lze je připravit jako chutnou svačinu, nebo také jako přílohu k hlavním jídlům či jako součást oběda. Zeleninový salát by určitě neměl chybět na našem stole alespoň 1× denně
Perex titulka:
Zeleniny a zeleninových salátů není nikdy dost. Lze je připravit jako chutnou svačinu, nebo také jako přílohu k hlavním jídlům či jako součást oběda. Zeleninový salát by určitě neměl chybět na našem stole alespoň 1× denně