Jáhly spaříme horkou vodou, scedíme, přidáme vodu a dáme vařit, dokud se jáhly nerozvaří. Uvařené měkké jáhly necháme vychladnout. Pak vmícháme med, cukr, máslo a kokos. Vypracujeme těsto.
Pokud se nám zdá příliš řídké, přidáme ještě kokos. Z těsta tvoříme kuličky, do každé zabalíme loupanou mandli a obalíme v kokosu.
Suroviny:
200 g jáhel
3-4 lžíce medu
1 lžíce domácího vanilkového cukru
90 g rozpuštěného másla
200 g strouhaného kokosu
50 g loupaných mandlí
Perex:
Mnohostranné využití jáhel se dá uplatnit i v podobě sladkostí např. na Vánoční stůl. Jahelné kuličky jsou lehké a v kombinaci s kokosem obzvláště jemné. Do kuliček lze pro zvýraznění chuti přidat i kapku mandlového likéru
Perex doporučujeme:
Jáhly v podobě sladkých kuliček na vánoční stůl, nebo třeba k odpolednímu čaji
Perex titulka:
Mnohostranné využití jáhel se dá uplatnit i v podobě sladkostí např. na Vánoční stůl. Jahelné kuličky jsou lehké a v kombinaci s kokosem obzvláště jemné. Do kuliček lze pro zvýraznění chuti přidat i kapku mandlového likéru
Perex upoutávka:
Jáhly v podobě sladkých kuliček na Vánoční stůl nebo k odpolednímu čaji