Z mouky, másla, cukru, 1 lžíce medu, vejce a lžičky skořice vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto, které necháme v lednici 20 minut odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky nebo větší kostky. V míse smícháme s ořechy, medem, skořicí a případně dosladíme dle chuti cukrem.
Odpočinuté těsto vyválíme a 1/4 si odložíme stranou. Větší částí těsta vyložíme koláčovou formu a trošku vyzdvihneme okraje. Naplníme připravenou jablečnou náplní. Z odložené 1/4 těsta vyválíme mřížky nebo vykrájíme různé tvary, položíme na náplň a pečeme cca 30-35min při 175°C.
Vyzkoušet mužete také další dietní dezerty.
260g pohankové mouky koupit on-line
125g másla
1 lžíce cukru
1 lžíce medu
1 vejce
1 lžička skořice
špetka soli
3 velká jablka
hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů