Cibuli nakrájíme na jemno, ostatní zeleninu a maso na větší kostky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, dáme na něj cibuli a na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Pak přidáme veškerou zeleninu kromě dýně, sůl, koření, zalijeme vývarem a dáme do trouby na 1,5-2 hod péct při 185°C.
Během pečení občas promícháme. Zhruba po hodině a půl pečení přidáme nakrájenou dýni, promícháme a necháme ještě 20minut dopéct, dokud dýně nezměkne.
Tip: Použijte dýni typu Hokkaidó, kterou nemusíte loupat!
Suroviny:
750g libového hovězího masa
4 velké brambory
300g dužiny dýně
2 mrkve
1 řapíkatý celer
1 velká cibule
1 petržel (kořen)
olej
3/4 - 1 l vody nebo zeleninového vývaru na podlití
2 lžičky provensálského koření
sůl
Perex:
Jídla z jednoho hrnce mají úžasnou výhodu snoubení chutí. Podzimní zelenina spolu s libovým masem ve voňavé šťávě je to nejlepší pro zahřátí v chladných podzimních dnech
Alergeny rozšířené:
Perex doporučujeme:
Jídla z jednoho hrnce mají úžasnou výhodu snoubení chutí. Podzimní zelenina spolu s libovým masem ve voňavé šťávě je to nejlepší pro zahřátí v chladných podzimních dnech
Perex titulka:
Jídla z jednoho hrnce mají úžasnou výhodu snoubení chutí. Podzimní zelenina spolu s libovým masem ve voňavé šťávě je to nejlepší pro zahřátí v chladných podzimních dnech
Perex upoutávka:
Jídla z jednoho hrnce mají úžasnou výhodu snoubení chutí. Podzimní zelenina spolu s libovým masem ve voňavé šťávě je to nejlepší pro zahřátí v chladných podzimních dnech