Nad párou ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a dáme stranou, aby trošku vychladla. Mezitím si v míse vyšleháme sníh z bílků s cukrem. Nejdříve vešleháme polovinu cukru a po chvíli šlehání přidáme i druhou, až je sníh pevný a lesklý.
V druhé míse ušleháme do tuha smetanu. K trošku vychladlé čokoládě vmícháme jednu lžíci sněhu, aby nám povolila konzistence, pak zlehka zapracujeme ušlehanou smetanu, zbytek sněhu a oříšky. Rozdělíme do pohárů a dáme chladit.
Suroviny:
150 g tmavé čokolády nejlépe se 70 % kakaa
3 bílky
50 g cukru krystal
1 dl smetany na šlehání
50 g jemně mletých lískových oříšků koupit lískové ořechy on-line
Obrázek:
Perex:
Skvělý dezert plný hedvábné chuti čokolády. Připravte si jej hodinu nebo dvě předem, aby se mohl rozležet v ledničce a všechny chutě se tak dokonale propojily
Alergeny rozšířené:
Perex doporučujeme:
Skvělý dezert plný hedvábné chuti čokolády. Připravte si jej hodinu nebo dvě předem
Perex titulka:
Skvělý dezert plný hedvábné chuti čokolády. Připravte si jej hodinu nebo dvě předem, aby se mohl rozležet v ledničce a všechny chutě se tak dokonale propojily
Perex upoutávka:
Skvělý dezert plný hedvábné chuti čokolády. Připravte si jej hodinu nebo dvě předem, aby se mohl rozležet v ledničce a všechny chutě se tak dokonale propojily