Připravíme si kvásek. Do kvásku přidáme změklé máslo, mouku, citrónovou kůru, cukr, sůl, zbytek mléka, žloutek a rum. Těsto dobře promícháme a necháme 1 hodinu vykynout.
Poté těsto rozdělíme na 12 bochánku a ručně vytáháme do tvaru trojúhelníku. Z delší strany trojúhelníku zabalíme loupáčky a necháme je ještě 15 minut vykynout (na plechu). Potřeme žloutkem a posypeme mákem.
Loupáčky vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme do zlatova.
Tip: Vyzkoušejte také recept na bezlepkové pivní křupavé rohlíky
Suroviny:
2 žloutky (1 do těsta a 1 na pomašlování)
citrónová kůra
vanilkový cukr
1/3 kostky másla
1 hrnek vlažného mléka
1/2 kostky droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
3 hrnky bezlepkové mouky Jizerky
1 lžíce rumu
mák
Obrázek:
Perex:
Máte chuť na bezlepkové loupáčky? Tento recept je upravený do bezlepkové podoby (navíc bez vaječných bílků) a je mimořádně povedený a výsledek stojí opravdu za to!
Perex titulka:
Máte chuť na bezlepkové loupáčky? Tento recept je upravený do bezlepkové podoby (navíc bez vaječných bílků) a je mimořádně povedený a výsledek stojí opravdu za to!