Vařím s láskou: vaření i pečení bez lepku, mléka, vajec

Vařím s láskou
V říjnu vyšla počtvrté kuchařská kniha Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, kterou napsala Zuzana Kobíková pro všechny, co kvůli zdravotním problémům (celiakie, alergie, intolerance) vaří speciálně, bez lepku, kravského mléka, slepičích vajec a často i dalších "bez"

O knihu mají zájem nejčastěji rodiče, které potřebují vařit bez lepku, mléka, vajec pro své děti a často i pro sebe, z důvodu celiakie, potravinové alergie či intolerance i o lidi s autismem. Nebo jsou to čtenáři, kteří vnímají, že když omezí v jídelníčku zejména lepek a mléko, cítí se lépe, říká autorka knihy, Zuzana Kobíková.

Více než 80 sezónních receptů od snídaně po večeři

V úvodu sto třiceti stránková kniha shrnuje informace o lepku, mléku a vejcích jakožto příčinách zdravotních problémů. Složení kapitol s recepty kopíruje denní jídelníček od snídaně přes polévky, hlavní chody a saláty, až po pečivo a moučníky. V tomto vydání přibyly recepty na domácí rýžové mléko, domácí těstoviny nebo univerzální bramborové těsto na knedlíky, placky či špalíčky. Receptů je v knize přes osmdesát, jsou laděné ve škále čtyř sezónních chutí jednotlivých ročních období a vždy označené stupněm obtížnosti přípravy 1, 2, 3, včetně nutriční i kalorické hodnoty jedné porce.

Kuličky   Vanilkové rohlíčky

Mezi recepty nechybí „klasika“ jako obalovaný řízek, svíčková pečeně, bramborová kaše, polévkové knedlíčky či kynutý makový koláč připravené bez lepku, mléka, vajec. Další recepty i výkladové pasáže představují méně známé bezlepkové potraviny: Kukuřičná polenta, ve vývaru vařená, s pečenými žampiony podávaná, jahelník s malinami, pohanka s červenou cibulí a kmínem, kořeněná cizrnová polévka... V knize nechybí ani podrobné výkladové pasáže o tom, jak a čím nahrazovat mléko, vejce i lepek.

Před Vánoci určitě oceníte knihu o pečení bez lepku, mléka, vajec

Pro ty, kdo už vaření bez lepku, mléka, vajec zvládli, máme nyní i knížku novou, nazvanou Vařím s láskou: pečivo, moučníky, cukroví, bez lepku, mléka, vajec, kde najdete přes 100 receptů na kynutá, křehká, medová a další těsta, ale i polevy, náplně a krémy. Nechybí ani 33 receptů na klasické i netradiční vánoční cukroví.

Bezlepková kuchařka
Bezlepková kuchařka

Knihy lze objednat na www.varimslaskou.cz, kde si ji můžete objednat včetně podpisu autorky, nebo ji koupit v obchodech a v knihkupectvích uvedených na tomto webu.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist