Sníh v nedohlednu, aneb Itálie volá!

Sníh v nedohlednu, aneb Itálie volá
Poslední měsíce není po sněhu ani památky. Sotva se nám tu ukáže, už zase taje. Proto, pokud opravdu milujete lyžování a bojíte se vyjet za hranice z důvodu, že jste celiak a nikde vám neuvaří, mám pro vás pár tipů, kam vyrazit

Itálie se mi poslední dobou začíná líbit čím dál víc. Nejen, že v každém obchodu narazíte na bezlepkové výrobky, které jsou v modro - žlutých obalech či v zelených obalech (jako je to v Intersparu), ale také když si zajdete do restaurace a dokonce i pizzerie, nemají problém pro Vás připravit něco na zub, i když jste "bezlepkáč"!

Reklama

Například výborná polenta con fungi (polenta s houbami) vás zasytí na celé odpoledne. Pokud budete bloudit prstem po mapě, určitě se zaměřte na lyžařská střediska v Aprice, Folgarii, Paganelle a Monte Bondone.

Dlouhé a široké sjezdovky vás doslova pohltí
Dlouhé a široké sjezdovky vás doslova pohltí

Aprika je úžasné středisko pro rodiny s dětmi. Dlouhé a široké sjezdovky vás doslova pohltí. Přímo na svahu u první kabinky je restaurace jménem Ristorante Bar Pasó, kde se výborně najíte už jednou zmiňované polenty s houbami. V centru města narazíte na Ristorante Pizzeria Stambech, kde dělají výbornou italskou (bezlepkovou) pizzu. Na podobné restaurace, narazíte i ve Folgarii. V meníčku hned za pizzami a dětským menu, najdete i menu pro celiaky. Jedná se o bezlepkovou pizzu Margareta, lasagne, rajčatová polévka a jako desert bezlepkové Tiramisu. Musím říct, že to byla ňamka.

Jídelní lístek s bezlepkovou sekcí
Jídelní lístek s bezlepkovou sekcí

Ani další střediska nezaspaly na vavřínech. V Monte Bondone jsem si mohla na vlastní kůži vyzkoušet ubytování v hotelu Chalet Cominetto, kde se o vás budou starat jak o vlastní. Každé ráno vám servírka (mimochodem paní Martina - česka) ukáže, co můžete a co ne, donese vám bezlepkové pečivo a další ingredience. Večeře bez problému připraví dle vašeho přání a nechybí ani sladká tečka na závěr (tiramisu, čokoládový dortík nebo ovoce se šlehačkou).

Bezlepkové tiramisu
Bezlepkové tiramisu

Kdo má rád hory a nechá o sebe trochu pečovat - rozhodně SEM! V tomto středisku vám vyjdou vstříc i v hotelu Alpine Mugon a Dolomiti Chalet. Pozadu nezůstal ani velmi krásný a útulný Park hotel Sport v Paganelle, středisko 20 km od hlavní dálnice. Všechny střediska jsou vhodné pro rodiny s dětmi i pro středně náročné lyžaře. Avšak Monte Bondone je pro náročnější lyžaře spíše variantou na prodloužený víkend.

Těším se na vás na svahu ;-)
Těším se na vás na svahu ;-)

Těším se na vás na svahu a Buon Appetito! ;-)

Komentáře

Obrázek uživatele Martin

Dobry den planujete nejaky podobny clanek co by pojednaval o nejakem rakouskem lyzarskem stredisku?

Obrázek uživatele Veronika Šubrtová

Dobrý den, v tuto chvíli ne, ale pokud máte dotazy napiště na email - veronika.subrtova12@seznam.cz a poradím Vám co a jak, pokudu budu vědět. V Rakousku jsem takto byla loni. Děkuji a hezký den :)

Obrázek uživatele Pavel

Itálii bych také doporučil, teď na konci zimy se dá navíc najít levné ubytování kolem 300 kč za noc - třeba ve Falcade u střediska Passo San Pelegrino: http://jaknahotely.cz/levne-ubytovani-falcade-italie/

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist