Obohaťte své svaly a kosti kvalitním zdrojem bílkovin a vápníku díky Tvarohovému fitness krému

Tvarohový fitness krém
Kysané mléčné výrobky jsou doporučovány všem díky obsahu bílkovin a vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je přítomnost bakterií mléčného kvašení a také fakt, že laktóza je přeměněna během procesu kvašení na kyselinu mléčnou. Tudíž si mohou na těchto výrobcích pochutnat i ti, kteří trpí laktózovou intolerancí

Na trhu se objevila inovace dřívějšího produktu firmy Miltry B se zavádějícím názvem "Zdravé hubnutí" s červenobílým obalem.  Nyní se tento výrobek se stejným složením jmenuje "Tvarohový fitness krém" a má zelenobílý obal.

Reklama

Jedná se o směs zákysu a tvarohu. Jako jeden z mála konkurenčních mléčných výrobků má vysoký obsah mléčných bílkovin. 200 g balení obsahuje 21 g bílkovin (10,5 %), tedy 42 % DDD (doporučená denní dávka). Díky kombinaci zákysu a tvarohu je v balení vyvážené množství jak kaseinových, tak i sérových bílkovin. Mléčné bílkoviny jsou pro tělo lehce stravitelné a jsou důležité pro stavbu svalů, proto je Tvarohový fitness krém ideální díky vysokému obsahu kvalitních bílkovin, nízkému obsahu tuků, cukrů a soli nejen pro hubnutí, ale i pro sportovce.

Tvarohový fitness krém od výrobce Miltra
Tvarohový fitness krém od výrobce Miltra

Dalším významným faktorem je vysoký obsah vápníku, který je nezbytný pro výstavbu kostí a udržení pevných kostí. Ve 200g balení se nachází cca 200 mg vápníku, což je téměř 25 % DDD (800 mg DDD vápníku). Vedle vápníku je Tvarohový fitness krém bohatým zdrojem i jiných minerálů.

Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/ 2 000 kcal):

  na 100 g DDD
Energetická hodnota 428,7 kJ (77,9 kcal) 3,9 %
Tuky 1,9 g
2,7 %
Z toho nasycené mastné kyseliny (SFA) 1,6 g
8 %
Sacharidy 4,7 g 1,8 %
Z toho cukry 4,1 g 4,6 %
Bílkoviny 10,5 g 21 %
Sůl 0,09 g 1,5 %

Jak vypadá a chutná Tvarohový fitness krém

Tvarohový fitness krém má jemnou krémově smetanovou konzistenci. Chuťově je potlačena kyselost zákysu díky vyššímu obsahu tvarohu, proto je celková chuť jemnější a lahodnější. Kdo si potrpí na sladké, může si tento krém osladit kapkou medu, nebo malou hrstkou kvalitního müsli (např. Mixit). 

Co deklaruje výrobce

Firma Miltra B zaručuje, že Tvarohový fitness krém je bez barviv či jiných chemických přísad a přirozeně bez lepku. Mléko pro výrobu všech mléčných výrobků firmy Miltra B, pochází z vlastního chovu krav, které se pasou v nejčistší přírodě Beskyd a Orlických hor.

Složení:

  • zákys (pasterované mléko, mlékárenské kultury)
  • tvaroh 50 % (pasterované mléko, mlékárenské kultury, chlorid vápenatý, syřidlo)
  • probiotická kultura: Lactobacillus rhamnosus
  • sušina: 18 %
  • obsah tuku: 2 %

Hmotnost: 200 g
Orientační cena: 22 Kč

Tvarohový fitness krém lze zakoupit v obchodních sítích Albert, Billa, Coop, Globus, Tesco či v některých regionálních prodejnách (např. Flop).

Cenová relace se pohybuje o cca 25 % více než u klasického jogurtu o hmotnosti 200 g, který ale obsahuje výrazně méně bílkovin (cca 7,5 g) a naopak více tuku (3,5 % i více). Proto je pro hubnutí, kvalitní nárůst svalů a udržení pevných kostí svým složením vhodnější dražší Tvarohový fitness krém.

Podělte se s námi v diskusi, jestli jste měli možnost si ho zakoupit a ochutnat!

Použité zdroje: www.miltra.cz, www.zena.cz

Komentáře

Obrázek uživatele lena

Vypadá to opravdu dobře, složení se mi líbí, ale na pravidelné jídlo mi to přijde opravdu předražené.
Když bych si dala ke svačině zákys s kouskem ovoce či muesli, vyjde mě svačina na 30 korun a to je podle mě příšerný:((

a porovnání s cenou jogurtu mi taky moc nesedí, my jsme teď kupovali kvalitní jogurt a za 14 korun ho bylo 400 gramů. takže 200 gramů vyjde víc než třikrát levnějc než tenhle krém...

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist