Nový server: Lépe a rychleji

Nový server: Lépe a rychleji
Internetový magazín Život s dietou byl 13. října 2013 úspěšně přesunut na vlastní samostatný a rychlý dedikovaný server

Přestože se nejedná vyloženě o potravinovou tématiku, rozhodli jsme se s vámi - našemi čtenáři a fanoušky - podělit o dobrou zprávu. Touto dobrou zprávou je úspěšná migrace našeho internetového magazínu Život s dietou na vlastní dedikovaný server.

Příprava serveru a samotná migrace nám zabrala poměrně hodně času, což mělo za následek dočasně nižší frekvenci nových článků a receptů. Nyní je již vše v ostrém provozu, takže se opět vrátíme ke standardním intervalům, tedy ke snaze vydávat každý den nový zajímavý článek nebo ověřený recept.

Přesunuli jsme magazín na nový server
Přesunuli jsme magazín na nový server

Proč se migrovalo?

Důvodů pro přesun magazínu bylo hned několik. Tím nejzásadnějším důvodem je ovšem skutečnost, že návštěvnost magazínu stále narůstá. Za to jsme velmi rádi, jelikož je to pro nás dobrou zpětnou vazbou toho, že provozování internetového magazínu o potravinových dietách a omezeních je správná věc.

Nárůst návštěvnosti s sebou přináší vyšší nároky na výkon serveru a konektivitu.

Nárůst návštěvnosti s sebou přináší vyšší nároky na vykon serveru a konektivitu. Po nepříliš úspěšných pokusech o nalezení nějakého rozumného řešení u předchozího poskytovatele (hostingu) jsme se nakonec rozhodli jít cestou vlastního dedikovaného serveru.

V neposlední řadě také stále roste velikost databáze a datový objem (zejména v souvislosti s fotografiemi a ilustracemi), takže volba dedikovaného serveru je dobrou volbou i do budoucna.

Jaké výhody migrace přinese?

Největší výhodou nového serveru je jednoznačně rychlost načítání stránek. Po kliknutí na odkaz tedy není třeba dlouho čekat. Totéž platí i pro rychlost vyhledávání receptů. Celkově se tedy jedná o zlepšení přívětivosti pro koncové uživatele, tedy vás - čtenáře. To je zároveň vedle přinášení odborných a zajímavých informací a receptů pro potravinová omezení jedním z našich primárních cílů.

Nový server nám dovolí více možností
Nový server nám dovolí více možností

Kromě toho nám nový server dovolí více možností, než tomu bylo doposud. Nebudeme se tajit s tím, že plánujeme několik novinek, které se pokusíme zprovoznit během následujících měsíců. A o co se tedy vlastně jedná?

Co plánujeme do budoucna?

Mimo neustálé vylepšování kvality obsahu bychom rádi zprovoznili diskuzní fórum ve formě moderované diskuze, kde budete mít jako naši čtenáři možnost pokládat otázky a vzájemně si radit, přičemž naši redaktoři se budou v rámci možností snažit diskuzi monitorovat a eventuálně i odpovídat.

Pro příští rok chystáme také další drobné změny, ale o tom zase přístě.

Speciální poděkování

Na závěr jsme si nechali ještě jednu důležitou věc, kterou bychom neradi opomněli. Celý proces přípravy serveru (instalace systému, konfigurace, optimalizace databáze, apod.) by trvala nepoměrně déle, než tomu bylo v tomto případě, nebýt profesionální a velmi rychlé pomoci s celým průběhem instalace a migrace.

Tuto oblast perfektně zvládl Nexus, jemuž tímto patří naše velké díky!

Za celou redakci magazínu Život s dietou
Radan Tuhý

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist