Krakonošův koutek pro bezlepkáře nejen v zimě

Krakonošův koutek pro bezlepkaře nejen v zimě
Ladovské zimy jsme si sice letos moc neužili, ale sníh ještě neroztál! Pro vás, kteří stále váháte co podniknout během jarních víkendů a letní dovolené, mám úžasný tip

Pokud máte rádi hory - je jedno jestli v zimě, nebo v létě - a opět vás trápí otázka stravování kvůli lepku či laktóze, věřím, že jakmile dočtete tento příspěvek, balíte kufry a jedete směr Horní Malá Úpa v Krkonoších.

Reklama

Právě tady najdete boudu, jež je připravena čelit vašim nadstandardním požadavkům, a to nejen po gastronomické stránce.

Krkonoše - panorama
Krkonoše - panorama

Ubytování a kuchyně

Jakmile vstoupíte dovnitř, neunikne vám přátelská a rodinná atmosféra. Zásluhu na této skutečnosti má příjemný personál a jediný dětský koutek v Horní Malé Úpě. Že máte příliš hlučné a zlobivé děti? Nebojte se, opravdu nebudete "odejiti" :-) Dětský koutek je tu právě od toho, aby se děti zabavily, a vy jste si mohli v klidu vypít lahodnou kávu s pravou šlehačkou nebo ochutnat některou ze specialit místní kuchyně.

Nabídka je přímo upravená pro potřeby celiaků

Jakmile se usadíte a otevřete jídelní lístek, věřím, že budete mít stejný úsměv na tváři, jako já, když jsem ho otevřela poprvé. Nabídka je přímo upravená pro potřeby celiaků. Každé jídlo, které jsou schopni v kuchyni připravit bezlepkově, je označeno pro nás celiaky známým symbolem - přeškrtnutým klasem. Od polévky přes různé variace smažených řízků po svíčkovou nebo guláš si tu dáte do nosu a nemusíte se ničeho obávat. Garantuji, že je to vynikající podívaní pro bříška.

Jídelní lístek
Jídelní lístek

Možná se vám vkrade na mysli otázka, zda je to opravdu připraveno nezávadně a jestli jim můžete plně důvěřovat. Odpověď je velmi prostá a ručím vám za ni - důvěřovat můžete na 100 %. Jak to vím? Díky tomu, že jsem zde letošní zimu strávila téměř celou, tak se mohu zaručit jak za kuchaře, vyškolený personál, tak i za majitele, kteří na vlastní kůži vědí, jak náročné to celiak při výběru dovolené se stravou má. Co se pak laktózy týče, je potřeba se informovat přímo u číšníka.

Bezlepkové pečivo   Krkonoše - náhodná fotografie   Krkonoše - svah
Krkonoše - další fotografie

Když se vám tu zalíbí, můžete využít třeba ubytování s polopenzí. Personál vám na požádání připraví bezlepkové pečivo na snídani podávanou formou bufetu, kde se každé ráno dozvíte, zda právě podávané uzeniny či sýry můžete ochutnat, nebo je dostanete naservírované extra. Prostě super servis.

Další sportovní a turistické vyžití

Ale dost už o jídle. Vezměte lyže, běžky, sáňky, boby a vyzkoušejte si to na vlastní kůži. Nebude se vám chtít domů. Malebné chatičky, kouzelná příroda a čerstvý vzduch dostanou každého na kolena. Svahy jsou tu naprosto ideální. Vyblbnou se malí i velcí, začátečníci i nároční lyžaři. I nelyžaři si přijdou na své na běžkařských trasách, a pokud přece jen zatouží postavit se na opravdové lyže, mohou využit služeb boudy v rámci lyžařské školy.

Lyžování v Krkonoších
Lyžování v Krkonoších

Jestli nemáte rádi zimu, zastavte se tu určitě v létě. Kolobrndy a trekingové hole stačí jenom oprášit. Na zpestření si můžete zajet do nedalekého akvaparku v Polsku, nebo si vyšlápnout na Sněžku. Oboje co by kamenem dohodil. Doufám, že už máte zabaleno, nebo alespoň velkou chuť za námi dorazit!

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist