Kam v Praze na "bezvadné" jídlo? Máme pro vás ověřený tip!

RAW food
Také se vám často stane, že pokud se chcete jít někam dobře navečeřet, první, o čem přemýšlíte, je: "Budou mít něco pro mě?", nebo "Nebudu je tím, že jsem celiak, moc zatěžovat?", případně: "Budou vědět, co je to bez lepku nebo bez laktózy?" Ráda bych vám doporučila restauraci a cukrárnu, kde se vám nic podobného nestane.

Během mého cestování nejen po světě, ale hlavně po naší republice, jsem zjistila, že téměř všechna restaurační zařízení nejen, že nemají ve standardní nabídce stravu pro strávníky, kteří potřebují jídlo se speciální úpravou, ale jsou velmi málo ochotni zákazníkovi nabídnout něco zcela mimo své menu.

Reklama

Proto bych Vám ráda doporučila jednu z restaurací (a také cukrárnu), kde se vám nic podobného nestane.

Restaurace Secret of RAW

RAW restaurace

Restaurace Secret of Raw, kterou najdete v centru Prahy, vám nabídne delikátní a zároveň velmi zdravá jídla a pochutiny (více o RAW stravě pro vás připravujeme). Obsluha je tu velmi milá a dokáže vám poradit s výběrem.

Celiaci se v této restauraci nemusí ničeho bát

Celiaci se v této restauraci nemusejí bát vůbec ničeho. Dokonce i hamburger a palačinky nebo taková pizza v sobě nemají ani zrnko mouky. Lidé s alergií na oříšky a mléko už budou mít výběr o něco zúžený, ale pořád je z čeho vybírat. Základy těsta na pizzu atd. jsou totiž složené hlavně ze směsi rozdrcených ořechů.

Restaurace Secret of RAW   Restaurace Secret of RAW   Restaurace Secret of RAW
Restaurace Secret of RAW

Překvapí vás nejen výtečná a hlavně netradiční strava, ale budete moci ochutnat i koktejl z Acaiberry nebo ojedinělý drcený zelený čaj se sójovým mlékem. V prostředí klidné hudby a pohodou sálajících obrazů se Vám bude určitě líbit.

Drcený zelený čaj se sójovým mlékem
Drcený zelený čaj se sójovým mlékem

Cukrárna na Rumunské

Jako milovník sladkostí nám byla obsluhou doporučena i jejich cukrárna, která se nachází na Rumunské ulici. Hned druhý den jsem neodolala a musela jsem si tam zajít na snídani. Mohu říct, že lepší dortík jsem snad v životě neměla.

Cukrárna Secret of RAW

Levandulový dort s úžasně jemným korpusem z oříšků. Opět tu platí, že celiaci mohou sníst, na co přijdou, ale pro jistotu - je vždycky lepší si vše ověřit. Alergici na oříšky pak mohou vyzkoušet brilantní a svěží jogurty.

Abyste opravdu věřili, že jídlo nejen chutná, ale také vypadá úžasně, pořídila jsem pro vás spoustu fotografií, které jsou součástí tohoto článku.

Malá rada na závěr

Rozhodně si před tím, než se rozhodnete do restaurace jít, nezapomeňte zajistit rezervaci!

Obrázek uživatele Veronika Šubrtová
Bc. Veronika Šubrtová
Specialistka na sport a cestovní ruch
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist