Cestou necestou - bezlepkově a bezstarostně napříč světem!

Cestou necestou
V každém z nás - alergiků na jakékoliv potraviny - se někde v hloubi duše ozývá otázka: "A budu mít co jíst? Nebude to problém? Sakra, co všechno si mám zabalit s sebou?" Máme pro vás řešení

Jak tohle můžu vědět? Sama jsem celiak a jakmile je to časově možné, nacpu věci do batohu a mizím do volné přírody nadýchat se čerstvého vzduchu za hranicemi našeho státu. Pokaždé řeším stejné dilema: "co s sebou?" I když jsem lustrovala internetem od A do Z a zpět, vždy mě něco překvapilo a nemohla jsem si být 100% jistá, kde co seženu.

Reklama

Proto se s vámi o veškeré zkušenosti z cest ráda dělím a neošidím vás ani o tuhle.

Bezlepkové restaurace ve světě

Nedávno mi jedni známí doporučili GlutenfreeRoads.com. Na těchto stránkách si můžete kdekoliv na světě vyhledat, kde je bezlepková restaurace, pizzerie či nákupní středisko.

Glutenfree Roads

Stačí jen zadat do kolonky „FIND A GLUTEN - FREE LOCATION“ místo, kde chcete bezlepkové zařízení najít, a je to. Téměř vždy vám systém ukáže nejbližší místa od toho vámi určeného, kde poskytují bezlepkové (gluten-free) služby. Dokonce se můžete přesvědčit o kvalitě nabízených služeb, protože u většiny ověřených restaurací najdete recenze, jak klientům a turistům projíždějícím kolem chutnalo. Ty nejlepší restaurace naleznete na tomto odkazu.

O kvalitě se můžete přesvědčit, u většiny restaurací naleznete recenze

Sama jsem nedávno měla tu možnost vyzkoušet si na vlastní kůži chuť pravé, nefalšované italské pizzy. Řeknu vám, ten pocit je k nezaplacení! Nejen, že teď už víte, že můžete do celého světa s menším strachem o svá střeva, ale také víte, že v tom nejste sami!

Takže až si zabalíte saky-paky, dejte vědět, jaké to bylo. Třeba na sebe na hřebenech hor někde narazíme!

Komentáře

Obrázek uživatele Pavča

Pěkný článek, vlastně jako každý, který jsem od Vás četla. Je úžasné, že jsou lidé jako Vy a podělí se s ostatními se svými kladnými zkušenostmi. Většinou čteme o tom, co je špatně, ale Vy hledáte cestu a to je skvělé.
Přejemi Vám hodně úspěchů na Vašich cestách...

Obrázek uživatele Veronika Šubrtová

Moc děkuji ... lidé s touto nemocí ji musí přijmout, pak se jim hned žije lépe. Hezký den a třeba se na těchto cestách potkáme :)

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist