ryby

Citrónovo bylinkový losos s okurkovým dipem

Citrónovo bylinkový losos s okurkovým dipem

Nejsem moc velkým příznivcem ryb transportovaných přes půl světa sem k nám do vnitrozemí. Častěji si dávám domácí sladkovodní ryby než ty mořské, ale pokud se mi podaří natrefit na kvalitní kousek čerstvého lososa (volně uloveného, s alespoň částečně dohledatelným původem), neodolám. Pravdou ale je, že je to jen párkrát do roka. Lososa ráda kombinuji s citrusovou chutí a vůní, která podtrhne chuť jeho masa
Okoun

Okoun à la co dům dá

Hledáte způsob, jak připravit rychlé, chutné a zdravé jídlo? Zkuste Okouna. Okoun je velmi chutná ryba, navíc k její přípravě nepotřebujeme složité ingredience. Jídlo je bez lepku
Těstovinový salát s tuňákem a vejci

Těstovinový salát s tuňákem a vejci

Dnes jsme pro vás připravili bezlepkový těstovinový salát s tuňákem, vejci, rajčaty a zakysanou smetanou. Pokud máte chuť na něco dobrého, osvěžujícího a zároveň zdravého, neváhejte a vyzkoušejte!
Treska se špenátovým pestem

Treska s květákovým pyré a špenátovým pestem

I přes dlouhý název receptu se jedná o rychlé a velmi dobré jídlo. Rybí filety si z obchodu přineste již očištěné, ušetří vám to čas při přípravě, pyré a pesto máte hotové během několika minut. Jídlo se skvěle snoubí se sklenkou bílého vína
Kapr na bylinkovém másle

Kapr na bylinkovém másle v alobalu

Kapr nemusí být nutně pouze výsada Vánoc. Pokud vám tato ryba chutná, je možné si jej připravit kdykoli během roku, třeba v následující alternativě, tedy na bylinkovém másle a v alobalu
Pražma na fenyklu

Pražma na fenyklu

Pečené pražmy mohou být zajímavou alternativou na vánoční stůl, ale samozřejmě pro jakoukoli jinou příležitost. Díky použitému koření a zbytku ingrediencí si vytvoříte chutné a zajímavé jídlo, které je vhodné jako hlavní chod na oběd či večeři
Vydatná rybí polévka

Vydatná rybí polévka

Rybí polévka, která je vhodná nejen na vánoční stůl, ale také jako samostatný chod. V polévce se nachází velké kusy dvou druhů ryb, zelenina a koření
Treska na pórku a česneku

Treska na pórku a česneku

Ryby jsou zdravé a je důležité jednou nebo dvakrát týdně sníst rybí maso. Může to být třeba filé na pórku a česneku dle následujícího receptu
Růžový salát

Růžový salát s tuňákem, rukolou a červenou řepou

Připravte si doma osvěžující letní a především zdravý salát pro horké letní dny
Reklama
TOPlist