jáhly

Jáhlové "koblížky"

Jáhlové "koblížky"

Z jáhel je možné připravit spoustu pokrmů. Mezi méně obvyklé, zato chutné alternativy můžeme zařadit následující jáhlové koblížky. Recept obsahuje variantu s tvarohem i bez tvarohu. Obě varianty jsou bezlepkové a bez přidané sóji
Zeláky

Zeláky bezlepkové

Kvašení byl už odedávna způsob, jak uchovat zeleninu i v období, které je na čerstvé produkty chudé. Takovým zdrojem vitamínů je kysané zelí. I pro svou nezaměnitelnou chuť se stalo součástí mnoha pokrmů. Jednoduchým bezlepkovým pokrmem, který může posloužit jako samostatné jídlo i příloha, jsou zeláky
Jáhlové kokosové kuličky

Jáhlové kokosové kuličky

Mnohostranné využití jáhel se dá uplatnit i v podobě sladkostí např. na Vánoční stůl. Jahelné kuličky jsou lehké a v kombinaci s kokosem obzvláště jemné. Do kuliček lze pro zvýraznění chuti přidat i kapku mandlového likéru
Jáhly s cibulkou a mrkví

Jáhly s cibulkou a mrkví

Jáhly jsou oblíbenou surovinou pro přípravu mnoha dietních jídel. Je možné je připravit jednoduše s cibulkou a mrkví pro rychlý oběd nebo večeři

Jáhlová kaše s medem a jablky

Kaše mám moc ráda v jakékoliv podobě, vločkovou, jahelnou, rýžovou.. Dávám si je pravidelně ke snídani spolu s ořechy, čerstvým nebo sušeným ovocem a soustou skořice
Reklama
TOPlist