Recept: Velikonoční bezlepkový beránek

Velikonoční bezlepkový beránek
Tradiční dezert, který v mnoha domácnostech patří neodmyslitelně k oslavě velikonočních svátků. Připravili jsme pro vás recept na velikonočního beránka v bezlepkové podobě
Suroviny: 

220 g bezlepkové mouky (Mantler, Jizerka)

4 větší vejce

90 g tmavého třtinového cukru

1 vanilkový cukr

110 ml rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový)

1 lžička jemně nastrouhané citrónové kůry

1 prášek do pečiva

špetka soli

V míse ušleháme  žloutky s oběma cukry a špetkou soli. Postupně, za stálého šlehání, přidáváme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Reklama

Na závěr vmícháme citrónovou kůru a zlehka zapracujeme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme 40-50min při 175°C.

Velikonoční beránek bezlepkový
Velikonoční beránek bezlepkový

Upečeného beránka posypeme moučkovým cukrem.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist