Recept: Vánoční kuba z pohanky

Vánoční kuba z pohanky
Vánoční Černý kuba dříve nesměl chybět na žádném štědrovečerním stole. Jídlo má v českých zemích dlouhou tradici a jeho název je odvozen od tmavého zabarvení, které mu dodávají sušené hříbky. V původní receptuře se místo pohanky používají ječné krupky. Pokud netrpíte alergií na lepek, udělejte si jídlo v jeho původní podobě
Suroviny: 

250 g pohanky koupit on-line

220 g sušených hub (ideálně hříbky, lišky)

1 středně velká cibule

3-4 stroužky česneku

2 lžíce sádla

sušená majoránka

drcený kmín

sůl

čerstvě namletý pepř

Nejdříve namočíme houby na 1 hodinu do studené vody, aby změkly. Pohanku propláchneme ve studené vodě a vsypeme do vařicí osolené vody (cca  3,8 dl), minutu povaříme, potom odstavíme a necháme pod pokličkou ve vodě 20 minut dojít.

Reklama

Na lžíci sádla do růžova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slité a okapané houby a dusíme 10-15 minut. Podušené houby smícháme s uvařenou pohankou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, kmín a utřený česnek. Pekáček lehce vymažeme sádlem, rozprostřeme do něj směs a zapečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 min, dokud povrch nezezlátne.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist