Recept: Dip z červené řepy

Dip z červené řepy
Chutná pochoutka z často opomíjené červené řepy. Dip je skvělý na pečivu, s kukuřičnými lupínky nachos nebo zeleninovými hranolkami. Tento pokrm neobsahuje prakticky žádné alergeny, je proto vhodný pro naprostou většinu dietních omezení
Suroviny: 

2 větší červené řepy

1 polévková lžíce tahini

1-2 stroužky česneku

1-2 lžíce extra panenského olivového oleje

vinný ocet

sůl

čerstvě mletý pepř

citronová šťáva

Z červených řep seřízneme vršky, omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme při 200 °C, dokud nejsou měkké - upečenou řepou lehce projede nůž.

Reklama

Necháme trochu vychladnout, pak sloupneme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme tahini, olej, utřený česnek, pár kapek vinného octa a citronové šťávy, dochutíme solí a pepřem a vše promícháme. Necháme vychladit a podáváme.

Dip z červené řepy
Dip z červené řepy

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist