Recept: Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky
Využití cizrny je širší, než by se na první pohled mohlo zdát. Jedna z možností jsou například následující cizrnové karbanátky, které jsou upraveny do bezlepkové podoby
Suroviny: 

1 hrst hrachu

1 hrst čočky

1 hrst cizrny

1/4 hlávky čínského zelí

1 velká mrkev

1 velká cibule

1 stroužek česneku

2 vejce

sůl

majoránka

černý mletý pepř

mletý kmín

kukuřičná strouhanka (dle potřeby)

mléko

Podle návodu na obalu připravíme cizrnu. Hrách a čočku také uvaříme doměkka. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, na jemno nakrájíme zelí a cibuli. Prolisujeme česnek.

Reklama

Luštěniny smísíme se zeleninou, přidáme vejce, mléko, okořeníme dle chuti, popřípadě zahustíme strouhankou. Lžící vykrajujeme karbanátky a smažíme je na oleji.

Cizrnové karbanátky
Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky podáváme například s bramborem.

Komentáře

Obrázek uživatele Marie

Asi bych ty luštěniny rozdrtila...

Obrázek uživatele Karolína

A má to smysl drtit, když jsou uvařené? Se to pak během následujícího míchání rozpadne.. pletu se?

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist