Recept: České buchty bezlepkové

České buchty bezlepkové
Čím jiným naplnit Honzíkovi raneček na vandr, než dobrými buchtami. Tentokrát z bezlepkového těsta.
Suroviny: 

350 g bezlepkové směsi NOMIX NOMINAL koupit on-line

cca 200 ml mléka

65-70 g cukru (včetně vanilkového)

45 g tuku (máslo, Hera)

15 g droždí

2 g soli

1 vejce (nebo 2 žloutky)

citrónová kůra

Náplňe: tvaroh, mák, povidla, ovocná zavařenina

Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč

Droždí rozmícháme v troše vlažného mléka se lžičkou cukru a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek. Suché suroviny promícháme, přidáme rozehřátý tuk, rozšlehaná vejce a kvásek. Vyhněteme vláčné těsto. Hněteme cca 8 minut, a teprve poté, co mouky ve směsi pomalu nabobtnají, konzistenci upravujeme přidáním mléka nebo mouky.

Reklama

Několik minut necháme odpočinout a hned zpracováváme. Těsto rozdělíme na malé kousky, roztlačíme na placičku, naplníme náplní a dobře uzavřeme. Kuličku položíme na pomazaný pekáček „švem“ dolů. Jednotlivé buchty musí mít kolem sebe v pekáčku trochu místa, aby měly kam kynout.

České buchty bezlepkové
České buchty bezlepkové

Povrch buchet i mezery potřeme olejem, aby se buchty od sebe po upečení dobře odtrhly. Po nakynutí pečeme v troubě při 170-180 °C.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist